Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-05@08:11:45 GMT

سلطان بیمه شخص ثالث هنوز بدهی دارد

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۰۳۳۳۱

سلطان بیمه شخص ثالث هنوز بدهی دارد

به گزارش پارس نیوز،

، روزنامه شرق نوشت:‌ «پرونده بیمه توسعه پس از چهار سال هنوز بسته نشده و در جریان است. شرکتی که بیش از میزان ممکن بیمه شخص ثالث صادر کرد و مدیرانش نیز به دلیل بی‌تدبیری و ناآشنایی با مباحث بیمه‌ای، ورشکستگی آن را رقم زدند. در تازه‌ترین رخداد ٥٣٣ میلیارد تومان از اموال سهام‌داران بیمه توسعه به بیمه ایران واگذار شده تا این شرکت دولتی بتواند خسارت‌ زیان‌دیدگان پرونده بیمه توسعه را ساماندهی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که هنوز صحبتی از مختومه‌شدن پرونده بیمه توسعه به میان نیامده. داستان بیمه توسعه از آنجا آغاز شد که مدیرانش تصمیم گرفتند بیش از آن چه در محاسبات بیمه‌ای سودآور است، اقدام به صدور بیمه‌نامه شخص ثالث کنند. در واقع مدیران این شرکت رأی به آن دادند که بیمه توسعه بیش از ٨٠ درصد بیمه‌نامه‌هایش را در زمینه بیمه‌ شخص ثالث صادر کند و برای صدور این نوع بیمه‌نامه هم تا ٣٠ درصد تخفیف دهد. معادلات صنعت بیمه نشان می‌دهد که صدور بیش از ٢٥ تا ٣٠ درصد بیمه شخص ثالث از مجموع بیمه‌نامه‌ها توسط یک شرکت بیمه سبب زیان‌دهی آن شرکت خواهد شد و بنابراین بیمه توسعه با این تصمیم، گام بزرگی در ورشکستگی خود برداشت. از سوی دیگر، سهام‌داران بیمه توسعه در برهه‌ای از زمان تصمیم گرفتند دارایی‌های نقدی این شرکت را در بخش املاک سرمایه‌گذاری کنند؛ بخشی که به دلیل رکود، قابلیت تبدیل به نقدینگی را نداشت و باز هم یک گام دیگر به سمت زیان‌دهی بیشتر بیمه توسعه به‌ شمار می‌رفت. این اتفاق، صدای رئیس ‌کل بیمه مرکزی وقت را نیز درآورد. محمدابراهیم امین در شهریورماه ٩٣ و درست سه ماه پس‌ از آن که بیمه مرکزی صدور بیمه‌نامه‌های عمر بیمه توسعه را مسدود کرد، درباره فعالیت و عملکرد این بیمه گفت: «این شرکت در سال ١٣٨٩ مدیری را به کار گرفت که تسلط حرفه‌ای بر کار بیمه‌گری نداشت. همچنین حدود دو هزار نماینده گرفت و برای ایجاد رقابت اجازه داد برای بیمه شخص ثالث تا ٣٠ درصد تخفیف و به ‌صورت قسطی در نظر گرفته شود. همین عامل سبب شد بیمه توسعه با مشکلات زیادی روبه‌رو شود.»
او البته مشکلات بیمه توسعه را مربوط به دولت دهم دانست و عنوان کرد: «این شرکت در یک سال یک‌ میلیون بیمه‌نامه شخص ثالث به ثبت رساند. با توجه به این که روی این دو‌ هزار نمایندگی کنترل و نظارت سختی بود، مشکلاتی به وجود آمد و بسیاری از این نمایندگی‌ها بعضا حق بیمه را به شرکت ندادند. از سوی دیگر خسارت‌های بیمه شخص ثالث معمولا بعد از دو سال مشخص می‌شود، بنابراین این شرکت دچار مشکلات مالی وحشتناکی شد.»
رئیس ‌کل وقت بیمه مرکزی مشکل محاسبه‌ای در سرمایه‌گذاری توسط مدیران بیمه توسعه را نیز از دیگر مشکلات این شرکت دانست: «شرکت‌های بیمه حق ندارند به دلیل سود بالا منابع خود را در پروژه‌های بلند‌مدت یا پروژه‌هایی که قابلیت نقدشوندگی ندارند، سرمایه‌گذاری کنند. این در حالی بود که متأسفانه شرکت بیمه توسعه بسیاری از منابع خود را در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌ است.»
به گفته او این شرکت دارایی‌های زیادی در اختیار دارد و می‌تواند پاسخ‌گو باشد اما توان اداره آنها برای این که این پروژه‌ها را تبدیل به نقد کنند و پاسخ مردم را بدهند، وجود ندارد و همین عامل سبب شده بیمه توسعه دچار بحران شود.

ضعف نظارت، عامل ایجاد بحران بیمه توسعه مشکل ایجاد شده برای بیمه توسعه بی‌شباهت به بحران مؤسسات مالی و اعتباری در ماه‌های اخیر نیست. همان‌ گونه که ضعف نظارت در بانک مرکزی سبب بروز مشکل برای مؤسسات مالی و اعتباری شد، بیمه توسعه نیز به‌ همین ‌دلیل در دام مشکل افتاد و زیان‌دیدگان‌ بسیاری از آن بر جای ماندند. به گفته رئیس‌ کل وقت بیمه مرکزی عمده مشکل بیمه توسعه مربوط به سال‌های ٨٨ تا ٩٠ بوده است: «پرونده‌های بیمه توسعه بیشتر مربوط به سال‌های ١٣٨٨ تا ١٣٩٠ بوده که ١٥‌ هزار پرونده را شامل می‌شود. خسارت معوق برآورد شده نیز بین ١٢٠ تا ١٥٠ میلیارد تومان است اما نگرانی عمده درباره‌ یک‌ میلیون بیمه‌نامه ثالثی است که در سال ١٣٩١ در بیمه توسعه صادر شده و هنوز پرونده‌های خسارت آن نهایی نشده است.»
براساس برآوردهای بیمه‌ای، در بیمه‌نامه‌های شخص ثالث از هر هزار بیمه‌نامه، ١١٠ بیمه‌نامه با خسارت روبه‌رو می‌شوند که در پرونده بیمه شخص ثالث و با احتساب صادرشدن یک‌ میلیون بیمه‌نامه در این زمینه توسط بیمه توسعه، ١١٠‌ هزار بیمه‌نامه با خسارت روبه‌رو هستند اما این موضوع، تنها مشکل بیمه توسعه نبود. در همان زمانی که بیمه مرکزی با مشکل بزرگ بیمه توسعه دست‌وپنجه نرم می‌کرد، یک نماینده مجلس نهم از وجود کلاهبرداری و چک‌های بی‌محل این شرکت بیمه‌ای خبر داده بود. مهرداد لاهوتی در اسفندماه ٩٣ در تذکری به رئیس قوه قضائیه با اشاره به کلاهبرداری‌ها و افزایش چک‌های بی‌محل، از رئیس قوه قضائیه درخواست کرد به دلیل کلاهبرداری‌ها و چک‌های بی‌محل بیمه توسعه، نگرانی‌های این اتفاق را برطرف کند. او گفت: «در رابطه با اتفاق بزرگی که در بیمه توسعه افتاد و کلاهبرداری عظیمی که انجام شد، درخواست دادیم به این بلاتکلیفی مردم رسیدگی و قاطعانه با متخلفان برخورد شود.»
همه این موضوعات اما سبب نمی‌شود که ضعف نظارتی در بیمه مرکزی نادیده گرفته شود. این در حالی است که محمد پاریزی، معاون وقت وزیر اقتصاد پس از بروز بحران برای شرکت بیمه توسعه خواستار ارائه اختیارات ویژه برای جلوگیری از بروز این رخدادها شده بود: «بیمه شخص ثالث ضریب خسارتی بالای صددرصد دارد و شرکت‌های بیمه‌ای تلاش می‌کنند با سایر بیمه‌نامه‌ها این کسری را جبران کنند و بیمه مرکزی هم نظارت عملیاتی بر فعالیت‌های بیمه‌ای دارد اما باید اختیارات ویژه به بیمه مرکزی داده شود تا در صورت مواجه‌ شدن با موارد تخلف، در همان لحظه بتواند با هرگونه بی‌نظمی برخورد کند که امیدواریم در برنامه ششم توسعه به این مورد توجه شود.»
بازی با آبروی صنعت بیمه
کارشناسان صنعت بیمه آن چه بر بیمه توسعه گذشته را موجب بی‌آبرویی این صنعت می‌دانند. آنها می‌گویند اتفاقاتی نظیر بیمه توسعه باعث بی‌اعتماد شدن مردم به شرکت‌های بیمه‌ای می‌شود. ابوالحسن صدریه، کارشناس و صاحب‌نظر عرصه بیمه، در این ارتباط گفت: «مجموعه تخلفات و نظارت‌ نداشتن و سیاست‌های غلطی که در بیمه توسعه دنبال می‌شد، در کنار مدیریت نادرست، سبب شد این شرکت بیمه با بحران روبه‌رو شود.»
او که اعتقاد دارد آبروی صنعت بیمه با ورشکستگی بیمه توسعه لطمه بسیار بزرگی دیده است، افزود: «نماینده‌های مجلس باید بر همه امور نظارت داشته باشند اما اطلاعی ندارم چه شد که روی موضوع بیمه توسعه نظارتی انجام نشد.»
این کارشناس صنعت بیمه البته از هوشیاری بیمه مرکزی هم ‌سخن گفت: «بعد از اتفاقی که برای بیمه توسعه افتاد، بیمه مرکزی میزان نظارت خود را افزایش داده، اما موضوع اصلی اینجاست که چرا زمانی که بیمه توسعه در حال فعالیت بود، این نظارت‌های دقیق وجود نداشت. این موضوع دقیقا مشابه نوشداروی بعد از مرگ سهراب است.»
او مشکلات مرتبط با بیمه توسعه را در آستانه پایان دانست و تأکید کرد: «به نظرم بیمه مرکزی می‌توانست شرایطی ایجاد کند که مشکل بیمه توسعه هر چه سریع‌تر رفع شود. موضوع اینجا بود که در پرونده این شرکت بیمه، اشتباهات چندطرفه‌ای صورت گرفت بود که باعث شد موضوع به جای باریک برسد. برای مثال، بیمه مرکزی در دی‌ سال ٩٢ و به ‌صورت ناگهانی، جلوی صدور بیمه‌های شخص ثالث را از سوی بیمه توسعه گرفت و در خرداد ٩٣ نیز صدور بیمه‌های عمر را متوقف کرد. این موضوع باعث شد که هیچ پولی در این شرکت به جریان نیفتد و بیمه توسعه با مشکل روبه‌رو شود.»
صدریه به این موضوع هم اشاره کرد که سهام‌داران بیمه توسعه نتوانسته‌اند دارایی‌های این شرکت را در جای مناسب سرمایه‌گذاری کنند: «مدیران این شرکت در کنار سوءمدیریت‌ها، نقدینگی‌هایی در اختیار داشتند که در بخش‌ ساختمان سرمایه‌گذاری شد. این ساختمان‌ها بعضا به اسم خودشان نبود و به نام اطرافیان شده بود. در کنار آن، بیمه مرکزی هم کمی زیاده‌روی کرد و سبب شد کنترل اوضاع از دست مدیران بیمه توسعه و مدیران بیمه مرکزی خارج شود. به ‌همین ‌دلیل هم شرایطی ایجاد شد که رسیدگی به پرونده بیمه توسعه طولانی شود.»

او همچنین از اختلاف بیمه مرکزی با بیمه ایران سخن گفت: «در اواسط سال ٩٣ بیمه توسعه به بیمه ایران واگذار شد تا براساس ماده ٤٤ قانون بیمه، بیمه ایران خسارت‌های بیمه توسعه را جبران کند اما بیمه ایران اعتقاد داشت که نمی‌تواند و نباید از محل دارایی‌های خود این کار را انجام دهد و بیمه مرکزی یا بیمه توسعه باید اعتبارات لازم برای جبران خسارت‌ها را در اختیارشان قرار دهند. این در حالی بود که سهام‌داران بیمه توسعه اموال خود را به نام افراد دیگری کرده بودند و تلاشی هم برای پرداخت انجام نمی‌دهند.»
آن‌ گونه که صدریه می‌گوید، پس از این کنش و واکنش‌ها، بیمه مرکزی ٢٠٠ میلیارد تومان اعتبار در اختیار بیمه ایران قرار داده است تا بخشی از خسارت‌های بیمه توسعه جبران شود: «هنوز بخشی از زیان‌های شخص ثالث بیمه توسعه به‌ دلیل تعداد بسیار زیاد بیمه‌نامه‌ها و همچنین میزان بالای خسارت‌ها، تسویه نشده اما خوشبختانه بیمه‌های عمر به‌ صورت کامل تسویه شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد.»
انتهای پیام

لینک کوتاه برای دریافت آخرین اخبار در کانال پارس نیوز عضو شوید بیمه شرکت دیگر رسانه‌ها چرا وزیر پیشنهادی علوم معرفی نشد؟ پشت پرده حضور دو تابعیتی ها در دولت زنان؛ قشر فراموش شده در کابینه روحانی طعنه روحانی به اصلاح طلبان زدن ریش های یک بازیگر توسط همسرش به کمک یک خواننده مشهور/ فیلم اخبار مرتبط ردپای یکی از شرکت های بزرگ بیمه در تخلفات پزشکی اختلاف برسر بیمه فرهنگیان ادامه دارد آخرین خبرها از بیمه طلایی فرهنگیان: قرارداد 16 ماهه شد/ سهم فرهنگیان 15 هزار تومان اقدام علیه بانک و شرکت بیمه ایرانی در بحرین بیمه مرکزی به بیمه دی تذکر داد ارسال نظر پربازدیدترین ماجرای ازدواج رهبر انقلاب ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۷:۰۶ بیانیه خانواده خواننده قاتل! ۱۳۹۶/۰۶/۰۲ ۱۰:۲۹ تجاوز قاتل آتنا به خانم ها در مغازه!/عکس ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۵:۲۹ جنجالی‌ترین ازدواج‌های هالیوودی ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۲۳:۲۸ دیدار نجفی شهردار تهران با آیت الله سید حسن خمینى (عکس) ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۵:۰۸ «تصاویر منتشر شده از نمایندگان را شوخی نگیرید» ۱۳۹۶/۰۶/۰۲ ۰۶:۰۰ متلک جدید به مجلس، احمدی‌نژاد و رحمانی‌فضلی!/عکس ۱۳۹۶/۰۶/۰۲ ۰۸:۳۱ دختر بچه اهوازی در مراسم بدرقه پدر به حج کشته شد ۱۳۹۶/۰۶/۰۲ ۱۲:۳۵ نتانیاهو: به پوتین گفتم برای ایران باید از سوریه خارج شود ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۹:۲۷ پرونده نامعلوم کارگردان معروف! ۱۳۹۶/۰۶/۰۲ ۰۷:۰۰ عاملان تیراندازی در ماهشهر دستگیر شدند ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۲۱:۱۰ مجری جنجالی:از خواهران و برادران مومنم می‌خواهم که مرا عفو کنند/عکس ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۴:۳۶ پیش‌دانشگاهی حذف می‌شود ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۲۰:۱۵ این حبوبات و غلات را به هیچ عنوان نخرید ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۲۳:۵۴ «محمد علیزاده» در بیمارستان بستری شد! ۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۶:۵۴ آخرین اخبار آخرین اخبار سلطان بیمه شخص ثالث هنوز بدهی دارد تخفیف ویژه‌ی سامسونگ به مالکان نوت 7 راهکار اوپک برای ثبات بازار چیست؟ تاکسی‌های پرنده در راه هستند! مبادلات اقتصادی هلند و ایران 50 درصد افزایش یافت فرصت هدفمندی واقعی یارانه‌ها ازدست رفت فرصت هدفمندی واقعی یارانه‌ها ازدست رفت فرصت هدفمندی واقعی یارانه‌ها ازدست رفت آیا نان گران می شود؟ سکه یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان+ جدول دومین مجمع عمومی موسسه مالی اعتباری نور برگزار می شود سیستم رادار فرودگاه مهرآباد از سرویس خارج شد صنعت ریلی ایران در دست آلمان، انگلیس، فرانسه و ایتالیا! کارگاه مناقصه میدان آزادگان در تهران برگزار می‌شود بخشنامه هشت بندی الزامات سود بانکی ابلاغ شد ورود نخستین اپراتور خصوصی پس از ملی شدن شرکت پست انجام پرواز مشهد- بندرعباس 2 ساعت پس از فرود اضطراری معاون اقتصادی بانک مرکزی: کاهش نرخ سود بانکی قیمت طلا کاهش یافت علل موفقیت تاکسی های اینترنتی با 40 میلیون‌تومان چه خودروهایی می‌توان خرید؟ کشف اختلاس میلیاردی در سیستم بانکی سکه یک میلیون و ۲۱۳ هزار تومان شد/ جدول آخرین قیمت ها از بازار میوه و تره بار دلار امروز باز هم گران شد سرپرست گمرک ایران منصوب شد آماری جالب از تراکنش کارت خوان ها در فروشگاه‌های ایرانی بازگشت دوباره تهدید خاموشی به کشور سایه سنگین بیکاری بر مسائل اجتماعی و اقتصادی هزینه هر پیامک چقدر است؟ اصلاح «قیمت» اینترنت اولویت اول وزیر جدید ارتباطات ترکان: عقب‌مانده‌ترین سیستم بانکی دنیا را داریم پیش بینی بازار نفت در هفته پیش‌رو خرید سریع شارژ تلفن‌همراه با #720* آغاز عرضه گوشت 33 هزار تومانی در فروشگاه‌ها اقدام اشتباه دولت در افزایش نرخ بهره تولید چند دستگاه سواری پرطرفدار متوقف شد آوار بانک‌ها بر سر اجاره‌نشین‏ ها دلایل حذف درج قیمت برخی از کالاها پرداخت نخستین سود سهام عدالت در شهریور ماه پربحث ترین ها پربحث ترین درگیری لفظی مرفاوی و منصوریان! اظهارات جالب علیرضا منصوریان در نشست خبری! منصوریان: فوندانسیون تیم را برای آقایی آسیا در 1402 ریختم مهران مدیری همچنان می فروشد منصوریان وعده داد پیشکسوت استقلال از اشتباه بزرگ منصوریان میگوید حدادی: جواب توهین‌ لبنانی ها را در زمین بازی دادیم آزاده نامداری وداع کرد ستاره جنجالی پرسپولیس به دنبال ترخیص از خدمت! حیاکن رها کن 20هزارنفری علیه منصوریان ستاره زن سینما یک زن ساده جنوب شهری! در 140 کیلومتری تهران چه می گذرد؟!/عکس اظهارات جنجالی کی‌روش درباره فوتبال ایران! حذف تمام‌عیار عارف؛ توافق با جهانگیری در جریان رای اعتماد وزرا پرداخت نخستین سود سهام عدالت در شهریور ماه سایر رسانه ها سایر رسانه ها چرا وزیر پیشنهادی علوم معرفی نشد؟ پشت پرده حضور دو تابعیتی ها در دولت زنان؛ قشر فراموش شده در کابینه روحانی طعنه روحانی به اصلاح طلبان زدن ریش های یک بازیگر توسط همسرش به کمک یک خواننده مشهور/ فیلم دلواپسی ظریف و بایکوت اصلاح طلبان خوش بینی بازار از کابینه جدید کنایه روحانی به قوه قضائیه برای بازداشت برادرش خانم کوثری با قاتل آتنا باید چه کار کرد؟ چند نکته درباره دوستان برادر «آقای رئیس جمهور» آرشیو پیوندها درباره ما  تعرفه آگهی  تماس با ما اخلاق حرفه ای

کلیه حقوق این سایت متعلق به وب سایت پارس نیوز می باشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

سامانه خبری آسام

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۳۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی حیدری مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در بازدید از پروژه‌های توسعه‌ای غرب کشور از نزدیک به بررسی مشکلات و موانع راه‌اندازی این پروژه‌ها پرداخت و بر آمادگی این شرکت برای راه‌اندازی و افتتاح (ان‌جی‌ال ۳۱۰۰) و ایستگاه تقویت فشار تاکید کرد.

وی در این بازدید با تأکید بر رفع موانع راه‌اندازی این پروژه‌ها و توجه به ضرورت‌های اقتصادی و محیط زیستی آنها به همکاری همه مدیریت‌ها و بخش‌های مختلف شرکت‌های نفت مناطق مرکزی و شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب برای تسریع در راه‌اندازی آنها تا سفر رئیس‌جمهوری به استان ایلام تأکید کرد.

کارخانه (ان‌جی‌ال ۳۱۰۰) با هدف جمع‌آوری گازهای همراه نفت میدان‌های چشمه‌خوش، پایدار غرب، دهلران، دانان و آذر همچنین جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت احداث شده است و افزون بر سودآوری قابل توجه، آثار مثبت محیط زیستی فراوانی برای منطقه به همراه دارد.

کد خبر 6095788

دیگر خبرها

  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • مهاجری: بعضی وزرا از حضور در دولت پشیمان هستند/ برخی نقش شاه سلطان حسین را بازی می کنند
  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت
  • مجوز قبولی بیمه اتکایی دی به زودی صادر می شود
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها