Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از چابک آنلاین، حاشیه سود، فرمولی برای اندازه گیری توانایی یک شرکت درکنترل هزینه ها است.

زمانی که یک شرکت حاشیه سود بالایی دارد، نشان دهنده این است که در عرصه رقابت خود از نقاط قوت برجسته تری نسبت به سایرین برخوردار است.

هرچه حاشیه سود بیشتر باشد، یعنی قدرت آن شرکت در مهار افزایش هزینه ها بیشتر بوده و هرچه عدد کمتری به دست آید یعنی توانایی شرکت در کاهش هزینه ها بسیار کم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت های بیمه هم شرکت هایی تجاری به شمار می روندکه از این قاعده مستثنی نیستند.

براساس گزارش های مالی منتشر شده از سوی شرکت های بیمه ای، حاشیه سود عملیاتی آنها ناچیز ویا گاهی حاشیه سود عملیاتی چندانی ندارند و بیشتر سود آنها از محل سرمایه گذاری ها تامین می شود.

یکی از عوامل تاثیرگذار بر روی حاشیه سود شرکت های بیمه ای، پرداخت عوارض ازمحل بیمه نامه های شخص ثالث به صندوق تامین خسارت‌های بدنی، وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی و نیروی انتظامی است.

هرچند که موارد دیگری هم وجود دارد که بر افزایش یا کاهش حاشیه سود شرکت های بیمه ای تاثیر جدی  دارد که از جمله آنها  می توان به تن دادن به نرخ های غیرکارشناسی، عقد قرارداد های غیر فنی و سرمایهگذاری در عرصه های  کم بازده اشاره کرد.

عبدالمحمود ضرابی عضوهیئت مدیره شرکت بیمه کارآفرین صنعت بیمه در کشور را یک صنعت ناشناخته در میان اشخاص برشمرد وگفت مقصر ناشناخته بودن بیمه بعد از 85 سال ، بیمه گران هستند که نتوانستند فرهنگ بیمه را به اقشار مختلف جامعه معرفی کنند.!

وی ادامه داد: بررسی آمار فروش رشته های مختلف نشان می دهد آن رشته هایی که اجباری هستند، یعنی اشخاص به خواست خود نخریدند، مانندبیمه نامه شخص ثالث، بیشترین فروش را دارند.

عضو هیئت مدیر بیمه کارآفرین بیان کرد: درحال حاضر، حدود 30 تا 35 درصد خودروها، بیمه نامه شخص ثالث ندارند و اگر خرید بیمه نامه شخص ثالث هم همانند بیمه نامه های دیگر اختیاری بود این رقم نخریدن بیمه نامه  به درصد بالاتری می رسید.

به گفته وی، در زمانی که حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو اتفاق افتاد تا یک ماه بعد ازآن حادثه، مغازه داران بسیاری بیمه نامه آتش سوزی خریدند و بعد ازگذشت چند ماه، به فراموشی سپرده شد.

ضرابی گفت:این موضوع یعنی مردم باید حادثه را ببینند تا باور کنند، یعنی اینکه ممکن است اتفاقی رخ دهد وآنها  برای خرید بیمه نامه اقدام کنند.

عضو هیئت مدیر بیمه کارآفرین گفت که خرید بیمه نامه های مختلف هنوزبه صورت یک فرهنگ عمومی در نیامده است، بنابراین عمده فروش بیمه نامه های  شرکت های بیمه ای تنها در یک یا دورشته زیان ده اجباری است.

وی،اظهارکرد: تعداد شرکت های بیمه ای در ایران با توجه به بازاری که وجود دارد، زیاد بوده  و اگر بیمه در کشور  شناخته شده بود این تعداد کم هم بود. اما با وضعیت موجود، شرکت های بیمه ای برای فروش بیشتر در میزان حق بیمه، رقابت های غیر حرفه ای می کنندو تمام این موارد موجب پائین آمدن حاشیه سود شرکت های بیمه می شود.

ضرابی، عنوان کرد: کارخانجات بیمه نامه را از روی شناخت نمی خرند، بلکه حسابرس آنها را موظف به خرید بیمه نامه می کند. زیرا در صورت عدم پوشش بیمه ای، در گزارش حسابرس قید می شود.

وی تصریح کرد: کارخانجات هم که در حال حاضر همه زیان ده هستند تنها از روی اجبار بیمه نامه را تهیه می کنند و آن بیمه نامه ای را که قیمت پائین تری دارد را می خرند و به عواقب بعدی آن فکر نمی کنند.

به نظر می رسد، سهم بازار وسودآوری در بازار بیمه ایران رابطه ای معکوس دارد.

زیرا عمده پرتفوی شرکت های بیمه ای در دورشته شخص ثالث و تکمیل درمان است و به نظرمی رسد هرچه  که سهم این دورشته بیمه ای از پرتفوی شرکت بالاتر باشد، آن شرکت سودآوری پائین تری را تجربه خواهد کرد.

به دست آوردن دو پرتفوی شخص ثالث و تکمیل درمان، معمولا به آسانی بدست نمی آید و نتیجه یک رقابت سخت تعرفه ای با رقبا است که حاشیه سود شرکت را نیز تقلیل می دهد .

صرفا فروش بالاتر و به دست آوردن سهم بازار بیشتر به معنی سودآوری نیست.

سودآوری در عملیات بیمه گری امری است که بیشتر به مدیریت ریسک، تولید پرتفوی متوازن و کنترل ضریب خسارت مرتبط می شود.

موضوعی که دستکم در رفتار اقتصادی شرکت های بیمه ای  کمتر مشاهده می شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیمه شرکت بیمه بیمه نامه بیمه کارآفرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۵۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته

شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال ۱۹۹۹ را گزارش کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال 1999 را روز پنجشنبه گزارش داد.

بر اساس گزارش درآمد گروه گازپروم، این شرکت دولتی روسیه در سال 2023 زیان خالص 629 میلیارد روبلی (6.7 میلیارد دلاری) را ثبت کرد که اولین زیان سالانه آن در 25 سال گذشته است. این نتیجه برخلاف سود خالص 13.2 میلیارد دلاری در سال 2022 گزارش شده است.

کل درآمد این شرکت از 126 میلیارد دلار در سال قبل به 92 میلیارد دلار در سال 2023 کاهش یافت.

گازپروم روسیه: اتحادیه اروپا با کمبود گاز مواجه می‌شودآلمان شرکت تابعه غول انرژی روسیه را مصادره می‌کند

در گزارش گازپروم آمده است که درآمد حاصل از فروش گاز با 40 درصد کاهش به 47.4 میلیارد دلار رسیده در حالی که درآمد حاصل از تجارت نفت با افزایش 4 درصدی به 38 میلیارد دلار رسیده است. فروش در کسب و کار برق این شرکت نیز نزدیک به 9 درصد افزایش یافت و به 6.6 میلیارد دلار رسید.

پس از گزارش درآمد روز پنجشنبه، سهام گازپروم بیش از 4 درصد سقوط کرد.

صادرات گاز روسیه به بازارهای سنتی خود در اتحادیه اروپا به دلیل تحریم‌های مربوط به جنگ اوکراین و خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم، که قبلا مسیر اصلی گاز روسیه به این منطقه بود، کاهش یافته است.

بر اساس محاسبات رویترز، عرضه گاز طبیعی گازپروم به اروپا در سال 2023 با 55.6 درصد کاهش به 28.3 میلیارد متر مکعب رسید.

طبق برآورد آژانس بین المللی انرژی، این صادرات به پایین ترین سطح خود از اوایل دهه 1970 کاهش یافت.

با این حال، گازپروم مقصد تجارت انرژی خود را به سمت آسیا تغییر داده است و چین به یکی از بزرگترین خریداران این شرکت تبدیل شده است.

در صورت بهره برداری کامل از خط لوله قدرت سیبری، حجم صادرات گاز روسیه به چین می تواند به 100 میلیارد متر مکعب در سال برسد.

به گفته گازپروم، هنگامی که این اتفاق بیفتد، چین به طور کامل جایگزین اتحادیه اروپا از نظر واردات گاز روسیه خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • زائران حج، دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی